Κριτική - Assassin's Creed: Mirage

Για αρχή, το Mirage είναι το 13ο παιχνίδι της σειράς Assassin's Creed. Διαδραματίζεται στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα, πρωτεύουσα του Χαλιφάτου των Αββασιδών. Κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας είναι ο Μπασίμ Ιμπν Ισάκ (ή και Ισχάκ) όπου τον γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Assassin's Creed: Valhalla ως τον μέντορα στους τρόπους των Hidden Ones του/της Eivor. Όμως το Mirage δεν θα μας δείξει την συνέχεια του αγαπητού χαρακτήρα αλλά το πώς άρχισε να είναι Hidden One, με λίγα λόγια το Mirage είναι ένα prequel του Valhalla!


Είναι όμως το Assassin's Creed: Mirage μια επιστροφή στις ρίζες όπως είχε πει η Ubisoft;

Σε αυτό μπορούμε να απαντήσουμε με ναι και όχι...

Ναι γιατί στο θέμα ιστορίας είναι περίπου στο ίδιο μήκος με τα πιο παλιά και σέβεται το χρόνο του παίκτη, έχει επαναφέρει το Eagle Vision και το Hidden Blade και γενικά όπλα και εργαλεία που έβρισκες στα προηγούμενα παιχνίδια όπως επίσης και το parkour system όπου ο παίκτης μπορεί να δει ότι δεν μπορεί να σκαρφαλώσει σε ορισμένα σημεία αν δεν έχει μια άκρη και αυτό είναι καλό γιατί δίνει έναν ρεαλισμό στο συγκεκριμένο mechanic.




Όχι γιατί ενώ θυμίζει τα παλιά Assassin's Creed ο χειρισμός δεν έχει καμία σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι κακό. Επίσης, ο σχεδιασμός είναι όπως του Valhalla οπότε χάνει από πρωτοτυπία σε αυτό τον τομέα. Τέλος, υπάρχουν rpg στοιχεία χωρίς ευτυχώς να επηρεάζουν αισθητά το gameplay σε σχέση με προηγούμενους τίτλους της σειράς.



Τώρα στο θέμα σχεδιασμού έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια, ειδικά στην εκπληκτική αναπαράσταση της Βαγδάτης και των σημαντικών κτιρίων όπως τον Οίκο της Σοφίας(House of Wisdom) και των υπολοίπων μεγαλοπρεπών κτισμάτων. Ο παίκτης θα παρατηρήσει κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης την διαφορά  μεταξύ της Στρογγυλής Πόλης (Round City) και των υπολοίπων περιοχών της Βαγδάτης καθώς η Στρογγυλή Πόλη ήταν το κέντρο διοίκησης με ιδιαίτερη, οχυρωματική αρχιτεκτονική.


Συμπέρασμα και μια γνώμη:

Το Assassin's Creed: Mirage είναι κάτι ανάμεσα στα παλιά και στα νέα παιχνίδια, είναι σχετικά ισορροπημένο και γενικά είναι ένα παιχνίδι που ξυπνάει μνήμες από Assassin's Creed με τον Αλταϊρ Ιμπν Λ'Αχαντ στην Ιερουσαλήμ και τη Δαμασκό.

Βαθμολογία: 9/10

-Mike Zenox

Σχόλια